Humo valt in de prijzen: 'De liefste journalist van het jaar'

, door (fvd)

Journalist Jan Stevens sprak in december 2017 met Kris De Prins en Peggy Muyldermans, de ouders van het verongelukte meisje Merel, en werd voor dat interview onderscheiden door de organisatie Rondpunt, ‘je bondgenoot na een verkeersongeval’. Hun Journalistenaward is er voor reporters die correct omgaan met betrokkenen – nabestaanden, slachtoffers, veroorzakers – van een verkeersongeval.

Jan Stevens «Een mooie erkenning, en heel fijn dat ik ze blijkbaar krijg omdat Kris en Peggy, mensen die het heel moeilijk hebben en die ik tijdens ons gesprek onwaarschijnlijk dapper vond, tevreden waren. Maar eigenlijk heb ik gewoon mijn job gedaan. Het is toch maar normaal dat journalisten fatsoenlijk omgaan met nabestaanden van verkeersslachtoffers.»

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan