Dagboek van een gerechtspsychiater: Chris Dillen

, door (ab)

Hij keuvelde urenlang met Ronald Janssen en Hans Van Themsche over hun misdaden, die de bevolking deden huiveren. Best sympathieke jongens, vond hij. Gerechtspsychiater Chris Dillen ziet elke dag criminelen, en dat heeft zijn visie op de mensheid wel veranderd.

dillen

In zijn fictieve 'Dagboek van een gerechtspsychiater' passeren ze allemaal de revue: de sadistische verkrachter, de hysterische moordenares, de zielige necrofiel. Dokter Dillen moet uitzoeken of ze een gevaar zijn voor de maatschappij, wie liegt en wie niet bedriegt, wie gek is, wie spijt heeft en wie het best tot het einde van zijn dagen achter de tralies slijt... Maar hoe doe je dat, binnenkijken in de geest van een misdadiger?

13.30 uur. Het kantoor van gerechtspsychiater Chris Dillen, in een groene wijk in Schoten. Onze proefpersoon Stan Lauryssens meldt zich aan voor een MMPI2-test (Minnesota Multiphasic Personality Inventory 2), een uitgebreide vragenlijst die zal peilen naar zijn persoonlijkheid. Het is één van de tests die wordt afgenomen bij verdachten van een misdaad. Op basis van onder meer die resultaten moet de psychiater in opdracht van het gerecht bepalen of de betrokkene al dan niet 'een gevaar voor de maatschappij' is.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Neem een
abonnement
op Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven