History Cookbook

20140_link_20140_large.jpg

Op The Food Timeline en History Cookbook lezen ze niet alleen dat er 'De re coquinaria', in het antieke kookboek van Marcus Gavius Apicius, al een uitstekend recept voor ova sfongia ex lacte of omelet staat, en dat soep al op het menu stond in 10.000 voor Christus; ze vinden er ook een heleboel links naar historische recepten.

Dus waarom niet, met het oog op een wow-effect zonder weerga, uitpakken met kweeëngelei (achttiende-eeuws recept van bij ons), slurpertjes (Nederlands recept met merg uit de zestiende eeuw) of gevulde schildpaddenmaag (Engelse delicatesse uit de vijftiende eeuw)?

Eat this, Peter Van Asbroeck!

(bov)

Url: http://cookit.e2bn.org/historycookbook/index.php

Humo 3697 12/07/2011

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 12 juli 2011

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven