Humo's Grote Kersttop: de 15 beste, gezelligste en meest geestverruimende kerstplaten ooit

, door (vvp)

Je kent het fenomeen allicht wel: op kerstavond springt de compilatie-cd uit de Makro voor de achttiende keer op repeat, en het enige alternatief is de nieuwe van K3 die je nichtje net heeft uitgepakt: shit! Maar daar hebben we nu iets op. Er bestaan namelijk ook, geloof het of niet, oprecht goeie, tegelijk hartverwarmende, de juiste sfeer uitademende én van de nodige street cred voorziene kerstplaten, die de gezelligheid ongetwijfeld naar nooit geziene hoogtes zullen stuwen op komende familiefeesten. Daarvan zijn deze tot nader order de allerbeste.

15. Jacob Miller: ‘Natty Christmas’ (1978).

 De groeten vanuit Jamaica: ‘We bring you an Irie Christmas and a dancehall New Year.’ Kijk, wie dit jaar kerst wil vieren met reggae, kan dat ook gewoon dóén.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan