Die week in… 1967 werden The Doors voorgoed van 'The Ed Sullivan Show' verbannen

, door (sw)

‘The Ed Sullivan Show’ was in 1967 de populairste show op de Amerikaanse televisie, en tussen het mainstreampubliek en de hippiecultuur waar The Doors uit ontstaan waren, gaapte een brede kloof. Daarom waren de producers een kwartiertje voor het optreden naar de kleedkamers van de groep gekomen: of ze dat ene zinnetje met die drugsverwijzing misschien konden vervangen door ‘Girl, we couldn’t get much better’? Of de groep er in de kleedkamer mee instemde of niet, daar bestaan verschillende versies over, maar zeker is dat Jim Morrison er zich op het podium niets van aantrok. Na afloop van de show kregen The Doors te horen dat ze voorgoed van ‘The Ed Sullivan Show’ verbannen werden, en de producers hielden woord: tot de dood van Morrison, bijna vier jaar later, zou de groep nooit meer in het programma te zien zijn.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan