U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Meyrem Almaci

Woensdag 31 januari 2018 - 10:28

Na het lezen van het interview met Meyrem Almaci in Humo 4039 moet ik tot mijn verbazing vaststellen dat Groen als politieke partij volwassen geworden is. Lees: niet vies van een al dan niet vuil spelletje. Hoe ze het probleem-Meeuws heeft aangepakt en zelfs in haar voordeel heeft weten om te buigen, is werkelijk grandioos. Bij Groen wist men drommels goed dat Tom Meeuws op een tikkende tijdbom zat, die kon ontploffen na het neerleggen van de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een lek naar de pers zou op dat ogenblik op een horrorscenario uitdraaien voor de lijst Samen: de schade zou immens en niet te herstellen zijn. Daarom besloot men om de bom zelf te laten ontploffen. Dat men en passant de schuld bij de N-VA kon leggen, was een bonus. Operatie geslaagd: volgens de peilingen redt Groen het vege lijf en krijgt enkel SP.A een tik. De eigen achterban,waarvan toch een kwart tegen het kartel was, is ook zichtbaar gelukkig.

Ik bewonder niet alleen de actie van Groen, maar ik begrijp ze ook ten volle: ze konden bezwaarlijk stil blijven zitten en hopen dat de bom niet zou afgaan. Iedereen was op de hoogte van die affaire bij De Lijn, en rekenen op de fairplay van een partij als de N-VA zou ik ook niet gedaan hebben. Als je rechterarm (of je linker in dit geval) aangetast is door gangreen, heb je weinig keuze: geef hem op of sterf. Daarom is de demarche van Groen 100 procent ingegeven door puur zelfbehoud.

Guido Wuyts, Deurne.