Woody Allen: A Documentary

TIP
DOCU
Canvas|

Amerikaanse documentaire (2012) van Robert B. Weide over het leven, de carrière en het werk van de Amerikaanse cineast Woody Allen (°1935)
(2012, USA, 115 min)

HD

Voor het eerst gaf Woody Allen een cameraploeg volledige toegang tot zijn persoonlijke en professionele leven. Robert Weide (Emmy-winnaar met 'Curb Your Enthusiasm') volgde Allen gedurende anderhalf jaar voor deze ultieme filmbiografie. De documentaire maakt het bilan op van Allens carrière, van zijn eerste scenario's voor grappen en sketches in de jaren 50 tot zijn laatste succesfilm, 'Midnight in Paris'. In de jaren 60 schreef hij voor de komiek Sid Caesar en later trad hij ook zelf op als comedian. De laatste decennia maakte hij gemiddeld bijna een film per jaar.

Waarom kijken?

Zo goed als definitieve Allen-documentaire van Robert B. Weide ('Curb Your Enthusiasm') met vooraanstaande getuigenissen, waarbij zeker het eerste deel fijn in nostalgie baadt. Gaat evenwel voorbij aan de meer heikele onderwerpen (Mia Farrow stuurde haar kat). Deze documentaire is er één uit de biografische reeks 'American Masters' van de zender PBS. Er bestaat ook een uitgebreidere versie van meer dan 3 uur.

Credits

Woody Allen (actor)
Penélope Cruz (actor)
John Cusack (actor)
Mariel Hemingway (actor)
Diane Keaton (actor)
Robert B. Weide (regisseur)

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven