Exprmntl

TIP
DOCU
Canvas|

Belgisch-Oostenrijks-Frans-Duitse documentaire (2016) van Brecht Debackere over EXPRMNTL, het internationaal festival voor experimentele film dat tussen 1949 en 1974 plaatsvond in Knokke.
(2016, AUT, BEL, DEU, FRA, 70 min)

HD

Knokke, België. Het casino in deze mondaine kuststad was de locatie voor hét evenement uit de geschiedenis van de experimentele en avant-garde film. Het legendarische festival EXPRMNTL: de ontmoetingsplaats voor - nu even legendarische - filmmakers, maar ook het strijdtoneel tussen bourgeois en counterculture in de jaren 60. Deze documentaire vertelt het verhaal van hoe deze badplaats voor de beau monde de geschiedenis inging als mythische plek voor de experimentele en underground film, hoe België gedurende korte tijd een hoge plek opeiste op het wereldtoneel van de cinema en hoe dit legendarische festival bijgevolg bijdroeg aan de ontwikkeling van onze huidige beeldcultuur.

Waarom kijken?

Hartstochtelijke ode aan de experimentele film en de toenmalige avant-gardescene in België, visueel knap in elkaar geknutseld door beeldengoochelaar Debackere.

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven