The Usual Suspects

TIP
FILM
Q2|

Amerikaans-Duitse misdaadthriller (1995) van Bryan Singer
(1995, DEU, USA, 125 min)

HHD

In New York worden vijf criminelen opgepakt op verdenking van een grote diefstal. De volgende dag worden ze wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Zes weken later vindt er in de haven van San Pedro, Californië, een ontploffing plaats. Een van de vijf misdadigers, de kreupele oplichter Verbal Kint, was getuige van de explosie en wordt verhoord door rechercheur David Kujan. De gebeurtenissen die hebben geleid tot de explosie en het daaraan voorafgaande slagveld, worden naverteld aan de hand van Verbals getuigenis. Er lijkt iemand achter de schermen de hele bijeenkomst op touw te hebben gezet.

Waarom kijken?

Eén van de eerste films van Bryan Singer (de 'X-Men'-reeks), een meesterlijke thriller die ondanks (of net dankzij) de ingewikkelde plot een cultclassic werd. Kevin Spacey is onnavolgbaar.

Credits

Stephen Baldwin (Michael McManus)
Gabriel Byrne (Dean Keaton)
Benicio Del Toro (Fred Fenster)
Kevin Spacey (Roger 'Verbal' Kint)
Kevin Pollak (Todd Hockney)
Bryan Singer (regisseur)

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan