Check-point

Canvas|

Reportagemagazine (2017)
(2017, 65 min)

HHD

The John Dalli Mystery. Deense documentaire (2017) van Jeppe Rønde waarin de Deense onderzoeksjournalisten Mikael Bertelsen en Mads Brugger de werkelijke reden van het ontslag van de Maltese EU-commissaris John Dalli in 2012 uitzoeken. Op het moment dat een tabakswet door de EU moest worden geloodst, werd EU-commissaris voor Gezondheid en Consumentenbescherming John Dalli opeens ontslagen op verdenking van corruptie en samenwerking met de tabakslobby. Onderzoeksjournalisten Mikael Bertelsen en Mads Brugger stuiten op een oudere en al bijna vergeten zaak rond de mysterieuze dood van een volksvertegenwoordiger van de EU: Antonio Quatraro.

Waarom kijken?

Politieke onderzoeksthriller over de wondere wereld van de tabakslobby in de EU, corruptie en andere schimmige zaken. De onnavolgbare stijl van het geestige duo Bertelsen en Brugger zorgt voor de humoristische toets.

Het John Dalli-mysterie
Seizoen 2, aflevering 31 van 52

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan