Check-point

TIP
Canvas|

Reportagemagazine (2017)
(2017, 55 min)

HD

(Catalunya: A Foreign Affair) Reportage (2017) over de Catalaanse kwestie. Vandaag zijn er opnieuw verkiezingen in Catalonië. Op 1 oktober werd de Catalanen de onafhankelijkheidsvraag voorgelegd in een referendum. De Spaanse regering nam het bestuur over en schreef verkiezingen uit. Ondertussen kwam de afgezette minister-president van Catalonië Carles Puigdemont naar Brussel om de Catalaanse zaak op het internationale toneel te brengen. In 'Check-point' een bijzonder document over hoe dat precies ging. 'Een schaakspel. Maar wij hebben geen koning in het spel,' merkt Puigdemont aan de vooravond van zijn vertrek uit Barcelona op. Een bijzondere getuige van heel de Catalaanse saga is politicoloog Bart Maddens (KUL). Als internationale waarnemer was hij in Catalonië tijdens het referendum. Hij ondervond aan den lijve het hardhandige optreden van de Spaanse politie.

Catalonië: een Europese impasse
Seizoen 2, aflevering 43 van 52

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan