Sicily: The Wonder of the Mediterranean

TIP
DOCU
Canvas|

Britse documentaire (2017) waarin historicus Michael Scott nagaat in welke mate 3.000 jaar van bezetting en kolonisatie de identiteit van Sicilië heeft bepaald.
(2017, GBR, 60 min)

HD

Historicus Michael Scott begint zijn reis door Sicilië bij de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa. Voor de oude Grieken was Sicilië een gevaarlijke en onvoorspelbare plek, maar toch zetten ze 3000 jaar geleden voet aan wal aan de oostkust van het eiland en algauw vormde het bloeiende Sicilië een bedreiging voor Athene. Vanaf toen begon een lange geschiedenis, eerst onder de Romeinen en de Barbaren. Later was het deel van het Oost-Romeinse Rijk. Hoe hebben al deze veroveraars het eiland zijn huidige vorm gegeven en welke lessen hebben de Sicilianen getrokken uit hun turbulente verleden?

Seizoen 1, aflevering 1 van 2

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan