M/V/X

Deel
TIP
DOCU
één|

Documentairereeks (2018) waarin vijf Vlaamse transgenders gevolgd worden tijdens hun zoektocht naar een leven dat beter bij hen past
(2018, BEL, 40 min)

HD

Dylano (17) laat voor de borstverwijdering nog een portret van zichzelf maken. Voor Ariane (21) is de transitie al even achter de rug. Toch heeft deze jongedame het niet altijd makkelijk om haar plaats als vrouw in de maatschappij te vinden. Selina (21) woont momenteel in een crisiswoning en moet op zoek naar een nieuwe woonst. Senne (19) start binnenkort aan zijn testosteronbehandeling en wil deze nieuwe start vieren met een groot geboortefeest. Paulien(44) durft sinds 6 maanden eindelijk zichzelf zijn. Ze gaat voor het eerst als haar nieuwe ik op familiebezoek.

Waarom kijken?

Voor deze documentairereeks werkten de makers nauw samen met het Transgender Infopunt en Centrum voor seksuologie en gender van het UZ Gent. Het aantal mensen dat zich jaarlijks in het genderteam van het UZ Gent aanmeldt, is het voorbije decennium vertienvoudigd.

Aflevering 1 van 4

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan