Vranckx

TIP
Canvas|

Reportagemagazine (2018) van en met Rudi Vranckx over de grote, maar ook kleine internationale brandhaarden
(2018, 30 min)

HD

Reportage (2018) van 'Nomaden' Leslie Hodge en Marjolijn Prins over het Keniaanse dorp Umoja, waar alleen maar vrouwen wonen. Het dorp werd opgericht door een groepje vrouwen van de Samburu-stam die het geweld van de mannen beu waren. Leslie Hodge zoekt uit waarom ze gevlucht zijn. Ze praat met mannen die hun vrouw slaan, ze komt terecht op een gedwongen huwelijk en ze is getuige van een besnijdenis. Sam werkt voor een opvangcentrum voor meisjes die het slachtoffer werden van de vrouwonvriendelijke tradities van de Samburu. Het opvanghuis van Sam stuurt de meisjes naar school en helpt ze zoeken naar werk zodat ze later op eigen benen kunnen staan. (o.v.; kan wegvallen indien tennis uitloopt)

Waarom kijken?

Eerste van vier nieuwe Nomaden-reportages, waarin jonge Vlaamse reporters de wijde wereld in trekken en er verslag over uitbrengen in de geest van Rudi Vranckx zelf.

Credits

Rudi Vranckx (presentator)

Land zonder man
Aflevering 5 van 52

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan