Ex-Gangster

Deel
DOCU
VIER|

Documentairereeks (2018) van Peter Boeckx waarin de memoires worden opgetekend van Danny Vanhamel, in de jaren 80 één van Belgiës meest gevreesde gangsters
(2018, BEL, 70 min)

HHD

Danny Vanhamel, topgangster in de jaren tachtig, wordt in 1994 veroordeeld tot levenslang voor de ontvoering van Anthony De Clerck, het elfjarige zoontje van industrieel Jan De Clerck. In 2004 komt hij vervroegd vrij, zweert hij de criminaliteit af en bouwt hij een nieuw leven op. Nu blikt Danny terug op zijn leven als zware jongen, op de overvallen van de Securitas-geldtransporten, op de ontvoering, op het proces en op zijn straf.

Waarom kijken?

Peter Boeckx, de man achter 'The Sky Is the Limit', baarde zes jaar geleden veel opzien met de docureeks 'De bende Haemers'. Nu vertelt hij het straffe levensverhaal van oud-gangster Danny Vanhamel, berucht als kidnapper van 'Anthonyke' De Clerck.

Seizoen 1, aflevering 1

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan