Ex-Gangster

Deel
TIP
DOCU
VIER|

Documentairereeks (2018) van Peter Boeckx waarin de memoires worden opgetekend van Danny Vanhamel, in de jaren 80 één van Belgiës meest gevreesde gangsters
(2018, BEL, 60 min)

HD

Danny Vanhamel, topgangster in de jaren 80, wordt in 1994 veroordeeld tot levenslang voor de ontvoering van 'Anthonyke', het elfjarige zoontje van industrieel Jan De Clerck. In 2004 komt hij vervroegd vrij, zweert hij de criminaliteit af en bouwt hij een nieuw leven op. Maar begin vorig jaar verwoest een enorme brand, vermoedelijk aangestoken, zijn villa in Lummen. In 'Ex-Gangster' blikt Danny terug op zijn leven als zware jongen, op de overvallen van de Securitas geldtransporten, op de ontvoering, op het proces en op zijn straf. 'Ex-Gangster' geeft een unieke kijk op een van de zwartste periodes voor justitie en politie in de Belgische geschiedenis en zoekt naar een antwoord op de vraag hoe iemand in de criminaliteit belandt en of je er ooit weer uit geraakt.

Seizoen 1, aflevering 2

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan