TV-review: ‘Salamander’ op Eén

, door ()

salamander

Meteen naast ‘Wolven’ gelegd worden, ‘t is geen cadeau dat we ‘Salamander’ hier geven. Maar zo bij de haren getrokken is de afweging nu ook niet, ze hebben op het eerst zicht dan ook wel wat gemeen met elkaar: politie-inspecteurs die graag buiten de lijntjes kleuren, schimmige organisaties die voor onheil zorgen, koele huurmoordenaars… En dan zien we de onvermijdelijke Gene Bervoets nog door de vingers.

Maar al bij de begingeneriek zagen we waarin ‘Salamander’ verschilt van het onfortuinlijke ‘Wolven’. Alles aan die eerste schrééuwt namelijk ‘prestige’, al hebben we ooit een document getekend de holle belofte van het etiket ‘prestigereeks’ nooit te geloven. Maar toch: ‘Salamander’ kan uitpakken met een paar troeven waar andere reeksen alleen maar jaloers naar kunnen loeren.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan