TV-review: 'De slimste gemeente van Vlaanderen' op VIER

, door ()

de slimste gemeente

‘We hebben vanavond een mooi panel voor een politiek debat.’ Er was een tijd dat het opdraven van politici in amusementsprogramma’s een heikel punt was, zo ergens tussen het moment waarop Yves Leterme en Johan Vande Lanotte een baard aangemeten kregen door twee travestieten, en de dag dat Bart De Wever het zonnetje in huis mocht spelen in ‘De slimste mens’. ‘De slimste gemeente’ gaat er prat op maar liefst drie politici, burgemeesters, in de studio te krijgen om hun gemeente te verdedigen.

Wie al die ‘politieke beesten’ – om maar eens een afstotelijk cliché te gebruiken – in bedwang wil houden, kan maar beter de nodige merites hebben. Gelukkig bood zich daar Michiel Devlieger aan, van ‘De Laatste show’-faam: nog zo’n programma waarvan de titel valse beloftes bevatte. In die laatste was hij vooral aangever en inquisiteur van dienst, in ‘De slimste gemeente’ komt hij gevatter uit de hoek. Snedig, bijna. En mét bril, want een quizmaster mag een zekere ernst uitstralen, dacht hij wellicht. We zijn nog maar één aflevering ver, maar toch: we kunnen het wel vinden met de quizmaster in Devlieger.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan