TV-review: 'De slimste gemeente van Vlaanderen' op VIER

, door (tr)

De machines van ‘De Kruitfabriek’ zijn voorlopig stilgelegd, en dus moet er een ander aan de kar trekken. ‘De slimste gemeente’, heet de opvolger. Geen actualiteit, maar een quiz met het predicaat ‘slimste’ in de naam: kán gewoon niet foutlopen.
 

de slimste gemeente

‘We hebben vanavond een mooi panel voor een politiek debat.’ Er was een tijd dat het opdraven van politici in amusementsprogramma’s een heikel punt was, zo ergens tussen het moment waarop Yves Leterme en Johan Vande Lanotte een baard aangemeten kregen door twee travestieten, en de dag dat Bart De Wever het zonnetje in huis mocht spelen in ‘De slimste mens’. ‘De slimste gemeente’ gaat er prat op maar liefst drie politici, burgemeesters, in de studio te krijgen om hun gemeente te verdedigen.

Wie al die ‘politieke beesten’ – om maar eens een afstotelijk cliché te gebruiken – in bedwang wil houden, kan maar beter de nodige merites hebben. Gelukkig bood zich daar Michiel Devlieger aan, van ‘De Laatste show’-faam: nog zo’n programma waarvan de titel valse beloftes bevatte. In die laatste was hij vooral aangever en inquisiteur van dienst, in ‘De slimste gemeente’ komt hij gevatter uit de hoek. Snedig, bijna. En mét bril, want een quizmaster mag een zekere ernst uitstralen, dacht hij wellicht. We zijn nog maar één aflevering ver, maar toch: we kunnen het wel vinden met de quizmaster in Devlieger.

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Neem een
abonnement
op Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven