Koppen XL: Kinderen in armoede

, door (kd)

arm

 Van maaltijden overslaan over ziek worden door beschimmelde muren tot pesterijen op school: in de onthutsende BBC-docu ‘Poor Kids’ vertellen Sam (11), Courtney (8) en Paige (10) hoe ze daarmee omgaan. In België gaat het niet veel beter toe, zegt Wim Van Lancker, onderzoeker aan het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck van de Universiteit Antwerpen.

Wim Van Lancker «We doen het iets beter dan Groot-Brittannië, maar we mogen ons zeker niet op de borst kloppen. Ondanks ons prima socialezekerheidsstelsel leeft toch achttien procent van de Belgische kinderen onder de armoedegrens – verontrustend is dat. Ter vergelijking: in Nederland gaat het om veertien procent, en in Denemarken is dat elf procent.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan