Serie: Borgen

Moois uit het noorden: in ‘Borgen’ (van het huis dat ons eerder al ‘The Killing’ bracht) ziet u hoe Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), de leider van een kleine progressieve partij, het door een speling van het lot – het kunnen ook de spindoctors geweest zijn – tot de eerste vrouwelijke premier van Denemarken schopt en vervolgens haar nieuwe job én de politieke realiteit moet zien te rijmen met haar gezinsleven en idealisme.

borgen

Visionaire tv ook, want nadat de eerste twee seizoenen van de reeks waren ingeblikt, kregen de Denen daadwerkelijk voor het eerst een vrouwelijke statsminister.

Sidse Babett Knudsen «Een klassiek geval van life imitating art, zeker?Helle Thorning-Schmidt en Nyborg hebben trouwens al een paar gelijkaardige katjes te geselen gehad. Hoe dan ook: ik heb er een punt van gemaakt om onze eerste minister niet te veel te bestuderen, kwestie van niet ineens door haar beïnvloed te worden bij de opnames van seizoen drie. Om de politiek onder de knie te krijgen, blijf ik wel gewoon naar ‘The West Wing’ kijken.»

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Neem een
abonnement
op Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven