Show: 'All You Need Is Love'

tv-tips VTM | donderdag 1 november 2012 | 21u00, door (kd)

Vorige week kon u in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘All you need is love’ zien hoe ex-turnster Aagje Vanwalleghem met haar biologische familie in Brazilië herenigd werd; vanavond trekt presentator Mathias Coppens samen met bejaardenhelpster Betty terug naar haar geboorteland Chili.

love recht

Dat ontvluchtte ze in de jaren tachtig wegens het Pinochet-regime, om een beter leven op te bouwen in België. Mathias focust dus niet meer op door het lot uiteengerukte koppels, maar op familieleden die duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn.

Mathias Coppens «Ik wil geen afbreuk doen aan de verhalen à la ‘ik heb gestudeerd in Zuid-Amerika, en ik heb daar een lief leren kennen dat ik nu al drie maanden moet missen’, want die vond ik ook mooi om te maken. Maar dit seizoen brengen we verhalen die sméken om verteld te worden. Ik zou zelfs durven te zeggen dat het een nieuw programma geworden is: geen enkele aflevering is dezelfde. En het valt op dat de realiteit soms straffer is dan fictie, zoals vorige week bij Aagjes moeder, die haar dochter voor het eerst in járen terugzag op de Braziliaanse televisie tijdens de Olympische Spelen in 2004. Maar we hebben nog meer lekkers in petto.»

HUMO Vertel!

Coppens «Toen we met een meisje naar Canada waren gereisd om haar oma te gaan bezoeken, bleek die oma een onwaarschijnlijk levensverhaal te hebben. In 1945 had ze in Gent een Canadese soldaat ontmoet, met wie ze trouwde. Toen hij opgeroepen werd beloofden ze elkaar brieven te schrijven, maar ze hoorde niets meer van hem, en vreesde dat hij aan front gesneuveld was. Tot haar vader jaren later op z’n sterfbed onthulde dat haar man wél steeds had teruggeschreven: hij had die brieven achtergehouden, uit angst dat z’n dochter naar Canada zou trekken. Op de vijftigste verjaardag van D-Day kreeg ze plots telefoon: die Canadese soldaat! Hij zei haar dat hij haar nooit vergeten was, waarop die vrouw meteen naar Canada vertrok. Een vrouw van achtenzeventig horen vertellen hoe ze na vijftig jaar de liefde van haar leven terug vond…»

HUMO Tranen?

Coppens «Als zoiets je Siberisch laat, heb je een probleem, denk ik.»

0 reacties

reageer ook 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

Zin in Zen (1): Véronique Leysen

Zin in Zen (1): Véronique Leysen

  Dinsdag 22 juli 2014 - 05u57

Een pastelgroen caravannetje, aan de oever van de Dijle in Mechelen. Achter het vintage venster een net zo retro tafereel: Véronique Leysen, een oase van rust en een knooppunt van concentratie, zit een okerkleurige haarband te breien, een vers geperst sapje binnen handbereik. Humo’s zomerse zoektocht naar zen doet zijn voordeel bij de mantra van tikkende breipennen. Lees een fragment (3 reacties)

Studente in de week, junk in 't weekend

Studente in de week, junk in 't weekend: 'Onze ingrediënten om zelf GHB te maken haalden we in de Gamma'

  Dinsdag 22 juli 2014 - 05u51

Renee Kelder haalde tijdens de week goede cijfers als studente, in het weekend raakte ze meermaals bewusteloos door wat ook bekendstaat als vloeibare xtc. In haar boek ‘De parttime-junkie’ beschrijft ze genadeloos haar dubbelleven. ‘Wij noemden GHB een G’tje, dat klinkt véél liever. Maar eigenlijk heb ik jarenlang gootsteenontstopper gedronken.’ Lees meer

Tv-tips voor vanavond

RSS TV
filmpjes op tv&film;

vlaamse-tv-zenders op twitter

Naar twitter
JIM_be profile

JIM_beRT @SandervanDoorn: Dutch/Belgian Interview with @tomorrowland! RT @JIM_be: .@SandervanDoorn kwam langs voor een interview: http://t.co/TmX…12 minutes ago · reply · retweet · favorite

Meest bekeken tv-programma's

 De week van 30 april - 7 mei.

 
 • THUIS

  1.084.173

 • IEDEREEN BEROEMD

  1.022.622

 • HET 7 UUR-JOURNAAL

  954.257

 • SPORTWEEKEND

  757.424

 • DE ZOO

  749.884

 • THE VOICE VAN VLAANDEREN

  733.979

 • BLOKKEN

  704.110

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven