Show: 'All You Need Is Love'

tv-tips VTM | donderdag 1 november 2012 | 21u00, door (kd)

Vorige week kon u in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘All you need is love’ zien hoe ex-turnster Aagje Vanwalleghem met haar biologische familie in Brazilië herenigd werd; vanavond trekt presentator Mathias Coppens samen met bejaardenhelpster Betty terug naar haar geboorteland Chili.

love recht

Dat ontvluchtte ze in de jaren tachtig wegens het Pinochet-regime, om een beter leven op te bouwen in België. Mathias focust dus niet meer op door het lot uiteengerukte koppels, maar op familieleden die duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn.

Mathias Coppens «Ik wil geen afbreuk doen aan de verhalen à la ‘ik heb gestudeerd in Zuid-Amerika, en ik heb daar een lief leren kennen dat ik nu al drie maanden moet missen’, want die vond ik ook mooi om te maken. Maar dit seizoen brengen we verhalen die sméken om verteld te worden. Ik zou zelfs durven te zeggen dat het een nieuw programma geworden is: geen enkele aflevering is dezelfde. En het valt op dat de realiteit soms straffer is dan fictie, zoals vorige week bij Aagjes moeder, die haar dochter voor het eerst in járen terugzag op de Braziliaanse televisie tijdens de Olympische Spelen in 2004. Maar we hebben nog meer lekkers in petto.»

HUMO Vertel!

Coppens «Toen we met een meisje naar Canada waren gereisd om haar oma te gaan bezoeken, bleek die oma een onwaarschijnlijk levensverhaal te hebben. In 1945 had ze in Gent een Canadese soldaat ontmoet, met wie ze trouwde. Toen hij opgeroepen werd beloofden ze elkaar brieven te schrijven, maar ze hoorde niets meer van hem, en vreesde dat hij aan front gesneuveld was. Tot haar vader jaren later op z’n sterfbed onthulde dat haar man wél steeds had teruggeschreven: hij had die brieven achtergehouden, uit angst dat z’n dochter naar Canada zou trekken. Op de vijftigste verjaardag van D-Day kreeg ze plots telefoon: die Canadese soldaat! Hij zei haar dat hij haar nooit vergeten was, waarop die vrouw meteen naar Canada vertrok. Een vrouw van achtenzeventig horen vertellen hoe ze na vijftig jaar de liefde van haar leven terug vond…»

HUMO Tranen?

Coppens «Als zoiets je Siberisch laat, heb je een probleem, denk ik.»

0 reacties

reageer ook 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

beke square

Humo sprak met Wouter Beke: 'Onze plaats in het bed is in het midden'

  Maandag 27 oktober 2014 - 20u00

‘150 man in de zaal, ondanks de concurrentie van Anderlecht.’ Hij glundert een beetje als hij het zegt, fier over zo veel interesse voor zijn Ronde van Vlaanderen. ‘Gisteren in Leopoldsburg, morgen ook ergens in Limburg, overmorgen...’ Ja, overmorgen? ‘Iets met een school of zo.’ Wouter Beke is al enkele weken bezig aan zijn ideologische tournee langs parochiezalen, culturele centra en andere kanalen. Om het uit te leggen. ‘We moeten nú ingrijpen, anders gaat het hele systeem op de fles.’ Lees een fragment

Meest gelezen

Tv-tips voor vanavond

RSS TV
filmpjes op tv&film;

vlaamse-tv-zenders op twitter

Naar twitter
JIM_be profile

JIM_beDe One Direction tickets zijn de deur uit! Na lang zoeken, proficiat aan de vinders! http://t.co/jWNP2MKifU9 hours ago · reply · retweet · favorite

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven