Show: 'All You Need Is Love'

tv-tips VTM | donderdag 1 november 2012 | 21u00, door (kd)

Vorige week kon u in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘All you need is love’ zien hoe ex-turnster Aagje Vanwalleghem met haar biologische familie in Brazilië herenigd werd; vanavond trekt presentator Mathias Coppens samen met bejaardenhelpster Betty terug naar haar geboorteland Chili.

love recht

Dat ontvluchtte ze in de jaren tachtig wegens het Pinochet-regime, om een beter leven op te bouwen in België. Mathias focust dus niet meer op door het lot uiteengerukte koppels, maar op familieleden die duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn.

Mathias Coppens «Ik wil geen afbreuk doen aan de verhalen à la ‘ik heb gestudeerd in Zuid-Amerika, en ik heb daar een lief leren kennen dat ik nu al drie maanden moet missen’, want die vond ik ook mooi om te maken. Maar dit seizoen brengen we verhalen die sméken om verteld te worden. Ik zou zelfs durven te zeggen dat het een nieuw programma geworden is: geen enkele aflevering is dezelfde. En het valt op dat de realiteit soms straffer is dan fictie, zoals vorige week bij Aagjes moeder, die haar dochter voor het eerst in járen terugzag op de Braziliaanse televisie tijdens de Olympische Spelen in 2004. Maar we hebben nog meer lekkers in petto.»

HUMO Vertel!

Coppens «Toen we met een meisje naar Canada waren gereisd om haar oma te gaan bezoeken, bleek die oma een onwaarschijnlijk levensverhaal te hebben. In 1945 had ze in Gent een Canadese soldaat ontmoet, met wie ze trouwde. Toen hij opgeroepen werd beloofden ze elkaar brieven te schrijven, maar ze hoorde niets meer van hem, en vreesde dat hij aan front gesneuveld was. Tot haar vader jaren later op z’n sterfbed onthulde dat haar man wél steeds had teruggeschreven: hij had die brieven achtergehouden, uit angst dat z’n dochter naar Canada zou trekken. Op de vijftigste verjaardag van D-Day kreeg ze plots telefoon: die Canadese soldaat! Hij zei haar dat hij haar nooit vergeten was, waarop die vrouw meteen naar Canada vertrok. Een vrouw van achtenzeventig horen vertellen hoe ze na vijftig jaar de liefde van haar leven terug vond…»

HUMO Tranen?

Coppens «Als zoiets je Siberisch laat, heb je een probleem, denk ik.»

0 reacties

reageer ook 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

eddy merckx

Humo sprak met Eddy Merckx: 'Ik heb altijd voor België gekoerst. Nooit voelde ik me Vlaming of Waal'

  Dinsdag 22 april 2014 - 06u10

Eddy Merckx noemt Luik-Bastenaken-Luik, de Ardennenklassieker die nu zondag voor de honderdste keer gereden wordt, zijn favoriete koers. Hij won vijf edities, maar dat hadden er net zo goed meer kunnen zijn. We namen naast hem plaats in de zetel in zijn hoeve in Sint-Brixius-Rode. De beste wielrenner wilde niet over Armstrong praten, over al de rest wel. Lees meer

'Topdokters': twee dagen in het spoor van Guido Dua en Mania De Praeter

'Topdokters': twee dagen in het spoor van Guido Dua en Mania De Praeter

  Dinsdag 22 april 2014 - 06u00

‘Als mijn hand nu uitschiet, kunnen de vier ledematen verlamd zijn. Maar wees gerust: dat gaat niet gebeuren.’ Neurochirurgen Guido Dua en Mania De Praeter, topdokters uit de gelijknamige docureeks op Vier, opereren op het scherp van de snee. Humo liep twee dagen in hun spoor en zag hoe ze de ene dag een leven redden en er de volgende dag één nederig uit handen moeten geven. ‘Ook na een tegenslag moeten we er mentaal staan.’ Lees meer en bekijk een filmpje (1 reactie)

RSS TV

Reacties en commentaren

filmpjes op tv&film;

vlaamse-tv-zenders op twitter

Naar twitter
Vitaya profile

VitayaHoe vaak verander jij van kapsel? http://t.co/9dNJKP3AGM36 minutes ago · reply · retweet · favorite

Meest bekeken tv-programma's

 De week van 27 maart - 2 april.

 
 • THUIS

  1.223.896

 • IEDEREEN BEROEMD

  1.054.425

 • HET 7 UUR-JOURNAAL

  1.048.104

 • THE VOICE VAN VLAANDEREN

  861.377

 • SPORTWEEKEND

  833.134

 • DE NEUS VAN PINOKKIO

  821.644

 • DE ZOO

  816.613

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven