Docu: Het Koreaanse Mysterie

, door (mke)

korea

De Waalse tv-regisseur Thierry Loreau, die ook dit jaar de uitzendingen van het klassieke concours in goede banen leidt, besloot op zoek te gaan naar de bron van die Zuid-Koreaanse toptalenten, en goot zijn tocht in een documentaire die u zondag op Canvas kunt zien.

Thierry Loreau «De opkomst van de Zuid-Koreaanse muzikanten intrigeerde me al een tijdje. Toen ik wat begon rond te vragen, bleek dat ze het niet alleen in de Koningin Elisabethwedstrijd goed doen, maar wereldwijd aan een opmars bezig zijn. Bij de vorige Maria Callas-wedstrijd in Athene bijvoorbeeld waren de eerste zeslaureaten afkomstig uit Zuid-Korea. Ongelofelijk, toch! Op het eerste gezicht hebben ze weinig met onze Europese klassieke canon, maar ze beheersen Bach en Chopin momenteel beter dan wijzelf (lacht). Dat mysterie wilde ik wel eens ontrafelen.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan