Special: Skywire live with Nik Wallenda

In afwachting van de zenuwslopende seizoensfinale van 'Familie' kunt u voor een stevige adrenalinestoot terecht bij Discovery Channel. Daar maakt de Amerikaanse acrobaat Nik Wallenda omstreeks 2 uur een wel heel bijzondere wandeling: hij steekt dan live en zonder vangnet de Grand Canyon over op een touw dat op zo'n 450 meter hoogte is gespannen.

wallenda

Wallenda haalde vorig jaar al een soortgelijke stunt uit toen hij als eerste de Niagarawatervallen overstak. De 34-jarige waaghals gebruikte daar wel een veiligheidskoord, maar nu mag hij het tot zijn grote vreugde zonder doen van Discovery Channel.

Nik Wallenda «Eigenlijk had ik die stunt bij de Niagarawatervallen ook al zonder beveiliging willen doen. Maar dat mocht niet van de grote baas van ABC, de zender die die stunt zou uitzenden. Hij had vlak voor de opnames beelden onder ogen gekregen van een koordwandeling die ik een week eerder had gemaakt. Ik had toen halverwege gedaan alsof ik mijn evenwicht verloor, om een beetje met het publiek te dollen. Maar die man dacht dat ik écht bijna gevallen was en wilde niet meer meewerken als ik geen beveiliging zou dragen. Flauw, hè?»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Nu in
Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven