Special: Skywire live with Nik Wallenda

tv-tips DISCOVERY | maandag 24 juni 2013 | 02u00

In afwachting van de zenuwslopende seizoensfinale van 'Familie' kunt u voor een stevige adrenalinestoot terecht bij Discovery Channel. Daar maakt de Amerikaanse acrobaat Nik Wallenda omstreeks 2 uur een wel heel bijzondere wandeling: hij steekt dan live en zonder vangnet de Grand Canyon over op een touw dat op zo'n 450 meter hoogte is gespannen.

wallenda

Wallenda haalde vorig jaar al een soortgelijke stunt uit toen hij als eerste de Niagarawatervallen overstak. De 34-jarige waaghals gebruikte daar wel een veiligheidskoord, maar nu mag hij het tot zijn grote vreugde zonder doen van Discovery Channel.

Nik Wallenda «Eigenlijk had ik die stunt bij de Niagarawatervallen ook al zonder beveiliging willen doen. Maar dat mocht niet van de grote baas van ABC, de zender die die stunt zou uitzenden. Hij had vlak voor de opnames beelden onder ogen gekregen van een koordwandeling die ik een week eerder had gemaakt. Ik had toen halverwege gedaan alsof ik mijn evenwicht verloor, om een beetje met het publiek te dollen. Maar die man dacht dat ik écht bijna gevallen was en wilde niet meer meewerken als ik geen beveiliging zou dragen. Flauw, hè?»

- Verzint u dat nu niet gewoon om te verbloemen dat u echt uw evenwicht had verloren?

Wallenda (lacht) «Wat zal ik daarop antwoorden? Misschien stond de wind die dag wel een beetje strak, ja. Maar als acrobaat ben je ook een showman: als ik elke keer vlotjes over dat koord zou wandelen, zou het maar een saaie boel zijn. Daarom voeg ik soms wat extra drama toe, om de mensen alert te houden.»

- U bent al de zevende generatie in een familie van acrobaten. Drie van uw voorouders zijn verongelukt tijdens hun stunts. U moet wel een béétje gek zijn om in hun voetstappen te treden.

Wallenda «Ik heb mezelf nochtans lang voorgehouden dat ik later iets anders zou gaan doen. Tot mijn achttiende was ik van plan om geneeskunde te studeren. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zeker?

»Ik had ook het gevoel dat de naam Wallenda, die vroeger synoniem was voor durf en succes, door al die ongelukken zijn glans had verloren. Met mijn nieuwe, baanbrekende stunts wil ik die oude glorie herstellen. Zo hebben mijn moeder en ik de mislukte koordwandeling van mijn overgrootvader (Karl Wallenda, die in 1974 om het leven kwam, red.) toch tot een goed einde gebracht. Elke stunt die ik sindsdien doe, draag ik op aan hem en aan zijn reusachtige talent.»

- Kent u nog iets als angst als u daar hoog boven de grond staat te balanceren?

Wallenda «Als ik de eerste keer naar beneden kijk aan de rand zo'n gigantische afgrond, voel ik mijn hart nog altijd een slag overslaan. Da's ons instinct, hè. Maar ik heb wel geleerd dat je met je geest veel kunt controleren. Vergelijk het met een spookhuis op de kermis: je kunt naar binnen gaan en je hoofd volledig zot laten maken door de schrik. Of je kunt jezelf bewust maken van de gimmick achter al die gruwel en rustig naar binnen gaan. Bij het koordwandelen pas ik eigenlijk dezelfde truc toe.»

- Kunnen we u echt niet overtuigen om vannacht toch iets van beveiliging te dragen?

Wallenda «Sorry, no can do. Voor de kwade reacties hoef ik het trouwens niet te laten: die zijn er namelijk altijd. Als ik geen beveiliging draag, krijg ik mails van verontwaardigde moeders: 'Hoe durf je zo onverantwoord te zijn? Denk eens aan je drie kindjes!' En als ik wel een veiligheidskoord draag, word ik uitgejouwd voor lafaard. Je ziet: verliezen doe ik sowieso (lacht).»

1 reactie

reageer ook 

Maandag 24 juni 2013 - 04u58

kyra.valle.52

Wow, amazing thing Nik Wallenda did, I wouldn't like to be n his wife' shoes, this is Erendira Wallenda a circus performer-->http://dailyentertainmentnews.com/sports/erendira-wallenda-erendira-vasquez-wallenda-daredevil-nik-wallendas-wife/

 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

muriel scherre

Murielle Scherre schreef een boekje over broekjes

  Maandag 24 november 2014 - 22u00

Het leven van Murielle Scherre is even transparant als de lingerie die ze ontwerpt voor la fille d’O. Het open boek dat Scherre is, ligt sinds vorige week ook in de winkel: ‘l’amateur’. De ontwerpster verkent negen begrippen waar la fille d’O zich enthousiast mee inlaat: van schoonheid tot fetisjisme, via aantrekkingskracht en pornografie. Humo legde haar drie extra begrippen voor. Lees een fragment (1 reactie)

RSS TV
filmpjes op tv&film;

vlaamse-tv-zenders op twitter

Naar twitter
JIM_be profile

JIM_beStem Sean & Allison naar de finale van #Dansdate! Sms KOPPEL 1 naar 6677! @VTM http://t.co/ZNqM0FhZZ310 minutes ago · reply · retweet · favorite

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven