Reportage: Walking with Dogs

, door (tvs)

walking wiith dogs

Volgens de documentaire 'Walking with Dogs', waar 'Koppen XL' vanavond mee uitpakt, zou de aanschaf van een hond kunnen helpen. Een dwergschnauzer of een Afghaanse windhond uit het asiel om onze diepste zielenroerselen aan toe te vertrouwen. Honden schijnen namelijk een therapeutisch effect te sorteren bij de eigenaar. Wat ook wonderen doet, is de opgewekte stem van beroemd dierenliefhebber Chris Dusauchoit. Wat denkt hij, als programmamaker, van het idee van documentairemaakster Vanessa Engle om in het Londense stadspark Hampstead Heath zomaar in het wilde weg mensen met honden aan te spreken?

Chris Dusauchoit «Ik heb enkele fragmenten van 'Walking With Dogs' bekeken en de opzet ervan intrigeert me wel. Vanessa Engle gebruikt de honden als aanleiding om over het leven van de eigenaars te praten. Het is natuurlijk een compilatie van de meest interessante ontmoetingen: een eloquente vrouwelijke dakloze, een man met een verleden als alcoholicus, een ex-gevangene... Het zijn stuk voor stuk ontroerende, menselijke portretten, eigen aan een BBC-documentaire. Ik ben er vrij zeker van dat een gelijkaardig werkstuk op een commerciële zender vooral zou inzoomen op honden met rokjes en de eigenaardige gedragingen van bepaalde eigenaars.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan