Cultuur: Canvasconnectie: Lee Ranaldo

, door (nj)

Door de piepende, zoemende en krakende lijn klinkt onze conversatie als een vroeg nummer van Sonic Youth (om precies te zijn: ‘Justice Is Might’ uit ‘Bad Moon Rising’), maar verder geen klachten: Lee Ranaldo zit vanavond in ‘De Canvasconnectie’, en staat ons te woord vanuit zijn hotelkamer in de Franse stad Tours, waar hij die avond optreedt met zijn begeleidingsband The Dust.

lee ranaldo

Lee Ranaldo «De mensen van ‘De Canvasconnectie’ zijn me thuis in Manhattan komen interviewen: ze lieten me een groot boek zien met allerlei culturele activiteiten, en daar moest ik een keuze uit maken. Zo koos ik onder meer voor een optreden van de New Yorkse punkgroep Television, omdat ik het altijd een geweldige band heb gevonden. Het is al geleden van eind jaren zeventig, maar ik kan me nog levendig de eerste keer herinneren dat ik hun debuutplaat opzette, ‘Marquee Moon’: al vanaf de eerste noten was ik er ondersteboven van.»

HUMO U koos ook voor een expo van Raymond Pettibon, de kunstenaar die de fameuze hoes van de magistrale Sonic Youth-plaat ‘Goo’ ontwierp.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Nu in
Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven