Koppen XL: Dood gepest

, door (jl)

Eind deze maand moeten zes Amerikaanse scholieren (vier meisjes en twee jongens) zich voor een rechtbankjury verantwoorden voor de dood van Phoebe Prince (15). Op 14 januari 2010 verhing Phoebe zich thuis, na maandenlang te zijn gepest op school. 'Koppen XL' zendt vanavond de beklijvende documentaire 'Dood gepest' uit over de zaak, die het stadje South Hadley in de staat Massachusetts al het hele jaar in de ban houdt.

21040_tv-koppen(1).jpg

Zeker sinds Kevin Cullen, journalist van The Boston Globe, een striemende column schreef over Phoebe's dood en het onderschatte pestprobleem in Amerikaanse highschools.

Kevin Cullen «Phoebe was pas eind 2009 met haar familie van Ierland naar de VS geëmigreerd, en werd als groentje op South Hadley High vrijwel meteen gepest. Het werd pas echt erg na een flirt met de ex van een ander meisje. Ze werd uitgescholden voor 'slet' en 'Ierse hoer'. Ze werd gestalkt, bedreigd per sms, door het slijk gehaald op het internet en op Twitter. Na haar dood postte een pester op Phoebe's Facebook-pagina de boodschap 'accomplished' - 'opdracht volbracht'.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Nu in
Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven