Superman Returns

21794_superman.jpg

Bryan Singer «Ik heb al van jongs af een speciale band met Superman: hij is geadopteerd, net als ik, en we zijn allebei enig kind. Verder heb ik me altijd al kunnen vinden in de figuur van Clark Kent, toch zoals hij werd neergezet door Christopher Reeve: je zou het me misschien niet nageven, maar in het dagelijkse leven ben ik ook zo'n stotterende, hopeloos onhandige nerd (lacht).

»Na 'X-Men' had ik ook even genoeg van cynische superhelden zoals Wolverine. Superman heeft aanvankelijk óók alles tegen, maar hij laat de hoop nooit varen, en blijft te allen tijde vechten voor de goede zaak, of, zoals hij het zelf zegt, 'Truth, justice and the American way'. In mijn ogen is Superman de ultieme immigrant.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan