Muziek: 60 jaar Eurovisiesongfestival

, door (nj)

conchita

Het Duitse vredeskind Nicole met ‘Ein bißchen Frieden’, de Finse verkleedpartij Lordi met ‘Hardrock Hallelujah’, of misschien wel de overjaarse Zweedse hömö’s van The Herreys met ‘Diggi-Loo Diggi-Ley’: waar zou Peter het reikhalzendst naar uitkijken?

Peter Van de Veire «Naar Conchita Wurst. Ik was vorig jaar behoorlijk onder de indruk van haar, en ik ben eens curieus of haar baard al wat gegroeid is. En ik kijk ook uit naar het optreden van Johnny Logan: zeer benieuwd of hij die ongelooflijk straffe songs van hem (‘What’s Another Year’ en ‘Hold Me Now’, red.) zoveel jaar na dato nog altijd naar behoren voor het voetlicht kan brengen. Ik herinner me de pijnlijke deelname van Engelbert Humperdinck drie jaar geleden: hij haalde zijn noten niet meer, en mocht als 25ste van de 26 via de achterdeur het pand verlaten. Ik hoop van harte dat ze Johnny Logan op voorhand aan een kleine test hebben onderworpen, om een soortgelijke afgang te vermijden.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan