'Steenweg': het krioelende leven aan de rand van onze drukke Belgische verkeersaders

, door (kt)

vrijbeeld

'Samuel, hoofdrolspeler van de eerste aflevering van 'Steenweg', is een Congolees zonder verblijfs­vergunning die reclamebladen aan huis brengt. 'Je moet wel gék zijn om naar Europa te komen.'

Bart Maes «Toch niet: ik kreeg er pas oog voor toen ik van m’n geboortedorp Zolder verhuisde naar Lubbeek, nabij Leuven. Mijn vaste pendelweg liep via zo’n steenweg, en onderweg zag ik telkens een groot assortiment aan hedendaagse fenomenen voorbijschieten: carwashbedrijven, bordelen, speelzalen, nachtwinkels en ga zo maar door. Ik zei vaak tegen mijn vrouw: ‘Wat zou er zich toch achter die gevels afspelen?’ We zoeven er dagelijks met tienduizenden voorbij maar staan nooit eens stil bij wie er woont en werkt.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan