'Mistaken for Strangers': broederliefde on the road

, door (vc)

The National is een groep van broers – van de tweeling Aaron & Bryce Dessner en van de geweldige ritmesectie Scott & Bryan Devendorf. Daartussen lijkt zanger Matt Berninger een eenling, maar ook hij heeft een broer: Tom. Ze verschillen behoorlijk van elkaar: Matt is succesvol, sloddervos Tom is negen jaar jonger en nog altijd op zoek naar een doel in dit bestaan. Hij is een soms irritante, soms grappige figuur – het type waarvoor ze in Amerika het begrip ‘beautiful loser’ hebben uitgevonden. Toen de laatste als roadie mee op tournee trok, besloot hij alles met een camera vast te leggen. Het resultaat heet ‘Mistaken for Strangers’ en gaat over The National, maar bovenal over de Berningers. De film bevat geestige scènes (Tom spartelend op het dak van de opera in Oslo), maar ook schrijnende taferelen (Matt die Tom doodleuk uitlacht als hij zegt zich weer eens een loser te voelen). ‘Mistaken for Strangers’ is door zijn aparte invalshoek een banddocu zoals je ze niet vaak ziet.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan