'La trêve': tussen Waal en schip

, door (nj)

latreve

'In Frankrijk volgen maar liefst 3,5 miljoen mensen de reeks'

Tom Audenaert «Nee, ik heb het aan de makers gevraagd (lacht). En blijkbaar is ‘trêve’ het Franse woord voor ‘winterstop’, de periode van een week of drie waarin alles stilligt in het voetbal. Da’s niet toevallig: ‘La trêve’ speelt zich af in een dorpje in de Ardennen, Heiderfeld, waar op zekere dag het lijk van een jonge Afrikaanse profvoetballer wordt gevonden. Ze zijn dat daar, om het zacht uit te drukken, niet bepaald gewoon, en dus wordt er een Brusselse flik ingeschakeld om de zaak uit te spitten. Zelf speel ik René Verelst, een Vlaamse agent die liefst niet al te veel werk verzet, en zich juist om die reden ooit naar dat onooglijke Ardense dorpje heeft laten overplaatsen – hij dacht: daar zit ik wat meer op m’n gemak. Niet, dus.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan