Foxcatcher

, door (vvp)

drama Regisseur Bennett Miller (‘Moneyball’) vertelt het waargebeurde verhaal van de excentrieke miljonair John du Pont (Steve Carell met een onherkenbaar makende neusprothese), die eind jaren 80 het Amerikaanse Olympische worstelteam persoonlijk gaat financieren én coachen. Zo komt hij in contact met de worstelbroers Mark en David Schultz (Channing Tatum en Mark Ruffalo), die hij koste wat het kost naar de top wil drijven, tot zijn manische persoonlijkheid de bovenhand neemt en het landgoed voor de broers meer en meer op een verstikkende gouden kooi begint te lijken. ‘Foxcatcher’ is traag, maar tegelijk zó goed vertolkt, zó ontregelend en zó ijskoud dat wij er spontaan van begonnen te bibberen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan