'The Discovery': professor bewijst dat er leven na de dood is

, door (sw)

FILM Professor Thomas Harborg (Robert Redford) heeft een toestel uitgevonden waarmee hij staalhard kan bewijzen dat er ‘iets’ is na de dood. Gevolg: in de eerste zes maanden na de onthulling plegen meer dan een miljoen mensen zelfmoord in de overtuiging dat Harborgs ‘iets’ wel de hemel moet zijn. De professor trekt zich daarop terug uit het openbare leven, tot zijn zoon (Jason Segel) hem anderhalf jaar later gaat bezoeken om hem ervan te overtuigen zijn ontdekking te herroepen. Harborg probeert echter liever te achterhalen wát er precies is voorbij de grens tussen leven en dood. Een filosofische sciencefictionfilm die doet denken aan het werk van Jeff Nichols en Christopher Nolan, maar die nooit echt in buurt komt. 

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan