'Snowpiercer': Harvey Weinstein vond het geweld te bruut en de toon te nihilistisch. Nou moe!

, door (dvd)

Q2| Bekijk programma-info »

ACTIE De recensies en bezoekcijfers in Europa waren prima, maar Amerikaans distributeur Harvey Weinstein (jawel) kreeg het benauwd bij het brute geweld en de nihilistische toon van de prent. Toen Bong weigerde er een halfuur uit te knippen, veroordeelde Weinstein zijn film tot een limited release. De hond. ‘Snowpiercer’ is een razend spannende, beenharde brok cinema, die weliswaar de structuur van een mainstreamactiefilm heeft, maar hardnekkig weigert om volgens de regels te spelen. Schrik dus niet als een hoofdpersonage halverwege het loodje legt, de held plots niet zo sympathiek blijkt, of Tilda Swinton een liedje begint te zingen. Een waanzinnig creatieve, eigenzinnige film waarin het verrassingen regent!

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan