'Blue Planet II': nu ook op Canvas

, door (sw)

Canvas| Bekijk programma-info »

NATUUR Neen, net als het tweede seizoen van ‘Planet Earth’ is ook de nieuwe reeks van ‘Blue Planet’ – waarin David Attenborough en de BBC het leven onder water capteren – geen opbeurende televisie. Majestueus in beeld gezet, dat wel, en meeslepend zoals alleen de allerbeste natuurdocumentaires dat kunnen zijn. Maar alle prachtige scènes zijn vooral een manier om de laatste aflevering, die helemaal draait rond klimaatopwarming en vervuiling, des te harder te laten aankomen. De boodschap die Attenborough brengt, onder meer dat het koraalrif tegen het einde van deze eeuw helemaal verdwenen zal zijn, klinkt zo apocalyptisch dat de BBC eerst liet onderzoeken hoe realistisch het allemaal is voor het op het scherm kwam. Helaas realistisch genoeg, zo bleek.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan