De maximale hartslag van Maarten Vangramberen in 'Wereldrecord'

, door (nj)

1200
Canvas| Bekijk programma-info »

Maarten Vangramberen «In ‘Wereldrecord’ probeer ik te analyseren hoe een mens zo’n uitzonderlijke prestatie kan neerzetten. Dat doe ik door trainingen mee te pikken en door naar labo’s te gaan – er is veel te vertellen over de biomechanica achter die records – maar ook door mijn eigen lijf in de strijd te werpen. Zo kan ik het verschil tonen tussen de absolute wereldtop en een gewone sterveling. Ik heb in Zwolle bijvoorbeeld een stukje meegelopen in een halve marathon waaraan ook de Keniaanse wereldrecordhouder Dennis Kimetto deelnam. Drie jaar geleden heb ik een volledige marathon uitgelopen in Venetië, dus mag ik van mezelf zeggen dat ik behoorlijk sportief ben. Maar toen liep ik op mijn eigen tempo, nu probeerde ik de beste marathonlopers van de wereld te volgen.»

HUMO Hoelang heb je ’t volgehouden?

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan