'Rotten' licht het deksel van enkele schandalen in de voedingsindustrie

, door (sw)

DOCU ‘Rotten’ is niet zozeer een film over gezonde voeding, maar wil in de stijl van de vele ‘true crime’-documentaires van de afgelopen jaren het deksel van enkele grote schandalen lichten. Het zogenaamde ‘Honeygate’ bijvoorbeeld, een smokkeloperatie waarin Amerikaanse honingproducenten goedkope Chinese honing invoerden en herverpakten als duurdere Amerikaanse honing. Of de – aldus de makers – ‘misdadige uitbuiting’ in de visindustrie, die winst maakt op de rug van duizenden goedkope werkkrachten. Wat ook de sector of het land is, de slachtoffers zijn altijd dezelfde: de kleine, lokale producenten die moeite hebben om het hoofd boven water te houden, de consumenten die bedrogen worden, en het milieu. 

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan