'How The Beatles Changed the World': over de immense erfenis die de Fab Four naliet

, door (mvs)

177

DOCU Tom O’Dell (niet te verwarren met songwriter Tom Odell) vertelt het verhaal van de Fab Four aan de hand van hun nauwelijks te onderschatten impact. In de kleine tien jaar dat ze bestonden, lieten The Beatles niet alleen een voor de eeuwigheid bestemde songcatalogus na, ze hadden ook een enorme invloed op de muziekindustrie, de mode en de film, het politieke debat en de (psychedelische) tegencultuur. Een erfenis, zo wordt in de docu betoogd door een aantal geleerde heren, die het aanzien van de jaren 60 én van de voorbije vijftig jaar mee heeft bepaald. Het kan nooit kwaad om daar nog eens aan herinnerd te worden. Om vervolgens de witte, de rode of de blauwe nog eens op volle sterkte door de huiskamer te laten galmen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan