Dieter Coppens op reis met downjongeren: 'Zo puur! En zo direct!'

, door (vvp)

down 1200
één| Bekijk programma-info »

 

Dieter Coppens «Voor een paar van hen was dat inderdaad een optie (lacht). Maar eigenlijk lopen de concepten van vriendschap en liefde door elkaar bij hen. Zij zoeken naar mijn gevoel vooral een maatje dat ervoor zorgt dat ze niet alleen zijn. En meer zelfstandigheid. Enkelen wonen alleen, zij het onder begeleiding, anderen wonen nog thuis en gaan naar een dagcentrum. In hun vrije tijd kunnen ze terecht bij verenigingen die allerlei activiteiten organiseren, maar in sommige gevallen kunnen ze er maar tot hun 35ste naartoe. Daarna zullen ze zich met andere dingen moeten bezighouden. Ze zullen daaraan moeten wennen, en ook daarom doen ze mee aan het programma. Om weg te zijn van thuis en om vrienden te maken buiten de vertrouwde omgeving, die voor velen binnenkort zal wegvallen.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan