'Civilisations': een uitgebreide schets van kunst door de eeuwen heen

, door (sw)

BBC 2| Bekijk programma-info »

CULTUUR De negendelige serie schetst een uitgebreid beeld – de trailer alleen is al bijna zeven minuten lang – van creativiteit in verleden en heden, van de eerste rotsschilderingen in de prehistorie tot de kunst van vandaag. En ze stelt de vraag in hoeverre het verlangen om iets te creëren aan de basis ligt van beschavingen vroeger en nu, en misschien zelfs de essentie is van het mens-zijn. Drie jaar lang is er gewerkt aan ‘Civilisations’, een soort vervolg op de BBC-reeks ‘Civilisation’ uit 1969, en er is gefilmd in 31 landen over de hele wereld. Een scène waarin een leguaan wordt opgejaagd door een groep slangen bevat de reeks op het eerste gezicht niet, maar desalniettemin: niet te missen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan