Docu: Het uur van de Wolf: Troubadours - The Rise of the Singer-Songwriter

, door (vvp)

troub

Om daar iets aan te doen hadden wij wel eens een optreden willen meepikken in de Troubadour, de legendarische concertzaal in Los Angeles – en dan nog het liefst in de florissante jaren 60 en 70! Gelukkig voor ons zendt 'Het uur van de wolf' vanavond 'Troubadours – The Rise of the Singer-Songwriter' uit.

In deze subjectieve, maar fijne docu gidsen James Taylor en Carole King u door de hoogdagen van de Californische poptempel. Dat er in de Troubadour – een plek die te boek staat als de geboorteplaats van de softrock en het singer-songwritergenre – méér plaatsvond dan wat onschuldig gitaargetokkel, staat als een paal boven water. Om u alvast warm te maken, enkele smakelijke voorbeeldjes van muzikaal verantwoorde toogklap.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan