null Beeld

Cherchez La Femme: Sue Somers, de vriendin van Stijn Meuris

Of de vriendin van Stijn Meuris al vast genoeg is om te worden onderworpen aan een Cherchez La Femme-interview, vroegen wij ons af. We dachten van wel, maar toch maar even gebeld. Met Sue Somers, die vriendin dus.

Jürgen Beckers

Lees ook: Stijn Meuris: ‘Twee dagen nadat Lidia uit die kliniek ontslagen was, slaagde haar zelfmoordpoging wel. Ze was 26’


Lees de quotes van Sue Somers:

HUMO Ik weet dat Stijn een aantal jaren geleden wel ernstig heeft overwogen om op een lijst te gaan staan.
Somers «Voor de SP.A, ja. Hij wordt regelmatig het hof gemaakt, maar uiteindelijk weet hij ook dat het niets voor hem is. Voor een ADHD'er gaat het in de politiek gewoon veel te traag. Hij is ook een einzelgänger, in zo'n logge organisatie zou hij doodongelukkig worden.»

HUMO Zijn alomtegenwoordigheid maakt hem wel een makkelijke prooi in rubrieken als Uitlaat en Het Gat Van De Wereld. Kan hij daar zelf nog om lachen?
Somers «Hij niet, ik wel. Wat stond er vorige week in Uitlaat: 'Wil Stijn Meuris de VRT teruggeven aan zijn rechtmatige eigenaar?' (lacht)
»Ik begrijp wel dat hij het allemaal niet meer zo leuk vindt. Dat Facebook-gedoe is een beetje ontploft. Er werd geschoten op de boodschapper, waardoor de boodschap verloren ging. In zijn column in De Morgen schreef Hugo Camps: 'Stijn Zeuris kan voor mij de pot op.' Stijn heeft Camps toen gebeld.
»Heel rustig, zo van 'Hugo, waarom eigenlijk?' Zó groot was hij nog, hij wist niet meer waar hij moest kruipen van schaamte. 'Jamaar Stijn, je moet begrijpen, in de context van mijn stukje, blabla.' In dat geaffecteerde Nederlands van hem. Dat was lachen, ja.»

HUMO Geert Buelens, winnaar van de Arkprijs van het Vrije Woord, zei vorige week in Humo: 'Als ik vandaag De Morgen lees, lees ik een gesaneerde Morgen. Een Morgen waaraan je merkt dat veel mensen met expertise en kwaliteit weggestuurd zijn.'
Somers «Die woorden zijn hard aangekomen. Hij had het voornamelijk over de politieke redactie, waar inderdaad een aantal prominente mensen weg zijn. Maar de mensen die er nu zitten, voelden zich gepakt door die uitspraak. Die uitgedunde ploeg afdoen als een soort De Morgen light, daar kan ik niet mee akkoord gaan.
»Het is niet correct om mensen die elke dag keihard knokken om De Morgen in elkaar te steken, voor te stellen als een bende degoutanteriken, stagiairs en onderbetaalde youngsters. Na de val van de regering is De Morgen als eerste met het parlementaire rapport gekomen. De Standaard publiceert zijn rapport pas vandaag (vorige week woensdag, red.).
»Hoeveel weken geleden is de regering nu gevallen: twee, drie? Of neem het assisenproces van Olav Herreman, die in Gent terechtstond voor de moord op Joke Van Steen. Na de vrijspraak stond de VRT daar plots met twee extra ploegen, één voor de radio en één voor tv. Vijf man extra! Het Laatste Nieuws stuurde ook versterking, en De Standaard kon rekenen op de stukken van Het Nieuwsblad.
»Ik wil mezelf niet fêteren, maar ik heb dat proces anderhalve week lang op mijn eentje afgewerkt. De dag nadien hadden we in De Morgen een hele pagina over de vrijspraak, allemaal eigen stukken. Zijn dát de degoutanten die zijn overgebleven nadat de gedegouteerden zijn weggegaan? Ik dacht het niet.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234