null Beeld Geert Van de Velde
Beeld Geert Van de Velde

eindejaarsvragen

Frank Vandenbroucke: ‘Strenge straffen zijn nodig voor de agressie en het geweld tegen amulanciers, brandweerlui en zorgverleners’

Redactie

HUMO Hoe heeft u het voorbije jaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?

FRANK VANDENBROUCKE «De agressie en het geweld tegen ambulanciers, brandweerlui en zorgverleners nemen jaar na jaar toe. Onbegrijpelijk. Strenge straffen zijn nodig. De inval van Rusland in Oekraïne en de immense solidariteit die daaruit volgde.»

HUMO Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

VANDENBROUCKE «Beste tv: Jan Jaap van der Wal was fantastisch in ‘De ideale wereld’. Ik hou van zijn ontregelende aanpak. Tof om te zien hoe Ella Leyers de traditie op haar eigen manier voortzet. Beste radio: ‘Espresso’ (Klara), de Klara Top 100. Sociale media: heel wat opgestoken over Instagram.»

HUMO Welke boeken, films en muziek hebben u dit jaar het meest bekoord?

VANDENBROUCKE «Boek: ‘Van hart tot hart’ (Binu Singh), ‘Momenten van onverwacht geluk’ (Francesco Piccolo), ‘De burn-out bubbel’ (Wilmar Schaufeli & Jan Jaap Verolme). Film: ‘Close’ (Lukas Dhont), ‘Onze natuur’ (Pim Niesten e.a.). Toneel: ‘The Sheep Song’ (FC Bergman).»

HUMO Wie wenst u wat toe voor 2023 (ten goede of ten kwade)?

VANDENBROUCKE «Ik wens iedereen het meest alledaagse, maar tegelijk het kostbaarste wat er is in een mensenleven: een goede gezondheid.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234