Nieuwe roman Dimitri Verhulst gratis bij HUMO op 23 september

Deel
15342_boekDimitriVerhulst.jpg

Het boek, waar in het zog van het aanhoudende succes van 'De helaasheid der dingen' reikhalzend naar uitgekeken werd, belooft de sensatie van het literaire najaar te worden. De roman zal gratis gesealed bij de Humo van die week te krijgen zijn*.Voor Humo is deze boekenprimeur een logische stap in een jarenlange traditie van pionierende omgang met de beste literatuur. De oplage bedraagt ruim 300.000 exemplaren. Een wereldprimeur!

'Wereldprimeur!'

Dimitri Verhulst reageerde onmiddellijk enthousiast op het voorstel van Humo. Ook Uitgeverij Contact is zeer ingenomen met de actie: 'Je zou willen dat iemand met het talent van Dimitri Verhulst door miljoenen gelezen wordt, dus dit is een leuk begin.'

Op dinsdag 23 september van 10u30 tot 12u zal Dimitri Verhulst bovendien zijn nieuwe boek signeren bij De Reyghere Boekhandel in Brugge.

Op 30 september, een week na de actie bij Humo, is 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' ook in een gebonden editie (18,95 euro) in de boekhandel verkrijgbaar.

Videoprimeur: achter de schermen van de Humo-radiospot [video]

Hebt u altijd weleens willen zien hoe die - we hoeven daar niet vals bescheiden over te doen - sublieme radiospots van Humo gemaakt worden? Nu kan het! Wij hebben namelijk voor het nageslacht laten vastleggen hoe Guy en Jens Mortier, Hugo Matthysen en Dimitri Verhulst noest aan het werk zijn aan de spot van volgende week: dan zit 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol', de nieuwe roman van Verhulst, gratis bij elke Humo.

 

 

 

 

 
Ook nog: Dimitri Verhulst videoblogt op humo.be

'De helaasheid der dingen': Onze Man bezocht de filmset

'Reetveerdegem: een onooglijke negorij van duivensport en motregen,' zo omschreef Dimitri Verhulst in zijn debuut 'De kamer hiernaast' (1999) het Oost-Vlaamse provincienest waar hij zijn jeugdjaren had gesleten, een parochie van misère waar drank, sigaretten en de bijstandskas de heilige drievuldigheid vormden. Zeven jaar later verwerkte hij die writer's goldmine in zijn roman 'De helaasheid der dingen', een gruwelgeestig verhaal over de outsider Dimitri die aan zijn grauwe toekomst als 'nutteloze man' ontsnapt en schrijver wordt. Omdat goeie verhalen schaars zijn in filmland lieten producent Dirk Impens ('Daens', 'Manneken Pis', 'Terug naar Oosterdonk') en regisseur Felix Van Groeningen ('Steve + Sky', 'Dagen zonder lief') hun oog vallen op Verhulsts roman, met zijn 30 drukken en 80.000 verkochte exemplaren een kanjer van een bestseller - althans naar Vlaamse maatstaven.

Zo komt het dat wij onze bolide op een maandagmiddag behendig over de chicanes en meanderende veldwegels tussen Dendermonde en Aalst laveren. Target: de filmset van De helaasheid der dingen' in Wanzele, een onooglijke negorij van bescheiden fermettes met monovolumes op de opritten.

Op setbezoek: de fotospecial

* Zonder aankoopverplichting en zolang de voorraad strekt. De titel kan aangevraagd worden tot 30/09/2008 met een aan zichzelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde (1,62 euro) omslag (A5-formaat) bij Humo Promotie, Telecomlaan 5/7, 1831 Diegem. Eén exemplaar per adres. De titel wordt dan toegestuurd binnen 14 dagen na ontvangst van de omslag.

Humo 3547 26/08/2008

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 26 augustus 2008

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: