'No Line on the Horizon': het grote U2-interview

, door (ifa)

Deel
16938_U2-anton-corbijn-406.jpg
© Anton Corbijn

Enkel quotes uit het grote U2-interview:

''Vroeger geloofden we te veel in onze critici en te weinig in onze fans. Die fout maken we niet meer''

Bono «Op onze laatste twee platen heb ik mijn autobiografie leeggeplunderd. Ik weet ook niet of ik zulke persoonlijke teksten nu nog zou kunnen verdragen - laat staan iemand anders (lacht). De ironie is natuurlijk dat het masker de man verraadt, zoals Oscar Wilde al zei: je kan je vermommen en toch je ziel blootgeven.»

Bono «Allen Ginsberg was een maestro; ik heb veel van hem geleerd. Vanwege mijn theatrale zangstijl gebruik ik veel klinkers, maar als je aan het schrijven bent, beperkt dat je net. Door zoals Ginsberg als een machinegeweer mijn gedachten af te ratelen, ben ik daar op deze plaat een paar keer aan ontsnapt.»

The Edge «Misschien is dé grootste fout wel dat we vroeger te veel geloof hechtten aan wat er over ons en onze muziek gezegd werd. We geloofden te veel in onze critici en te weinig in onze fans. Uit ervaring weet ik intussen dat muziekfans altijd gelijk hebben, en dat juist de zelfverklaarde kenners het dikwijls bij het verkeerde eind hebben. Voor mij was het bijvoorbeeld een hele ontnuchtering toen ik besefte dat disco helemaal niet suckte, dat het eigenlijk veel interessanter was dan veel van de rock-'n-roll uit die tijd. Ik snap nog altijd niet hoe ik zo blind heb kunnen zijn voor de genialiteit van de Bee Gees

Larry Mullen Jr. «Bij U2 werken we als team, en ik gedraag me als een goed teamlid. Ik weet niet eens zo zeker of ik wel de beste drummer binnen U2 ben. Maar dat stoort me niet zo. Wat mij interesseert is inventief en creatief bezig zijn. Daar doe ik alles voor. En dat heeft weinig met talent te maken.»

Lees het volledige interview vanaf dinsdag 3 maart in Humo 3574

No Line on the Horizon ****

Met één been in de traditie, één in het onbekende en de moed om te falen heeft U2 een plaat gemaakt die bruist van passie en spelplezier, warmte en diepte, over overgave in tijden die daar allesbehalve toe uitnodigen.

Lees de bespreking dinsdag in Humo

U2 live tijdens de Brit Awards:

Humo 3574 03/03/2009

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 3 maart 2009

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: