Geoffrey Burton speelt jazz met Iggy Pop

, door (jub)

Deel
17052_Geoffrey-Burton-JJacobs.jpg
© Johan Jacobs

Geoffrey Burton «Iggy Pop heeft een soort van jazzplaat gemaakt - gebaseerd op 'Mogelijkheid van een eiland' van Michel Houellebecq - die eerst in Frankrijk zal worden uitgebracht. Naar aanleiding daarvan vinden er op 24 en 25 maart twee opnames plaats voor Canal+ in Frankrijk, en daarvoor hebben ze mij dus gevraagd.

»'t Wordt een show met allerhande gasten: Peaches, Charlotte Gainsbourg... Eerst hadden ze mij gevraagd of ik auditie wilde komen doen. Ik stemde toe - 't was tenslotte voor Iggy, hè - maar een paar dagen later belden ze om te zeggen dat het in orde was, dat ze mij wilden. Ik speel regelmatig in Frankrijk, en ik heb er een volledige tour gedaan met Bashung, ginds geen kleine jongen.»

HUMO Heb je die plaat van Iggy al gehoord?

Burton «Ja, redelijk verrassend. 't Is geen echte jazz, hoor, maar wel zijn rustigste plaat tot nog toe. Hij zingt twee songs in het Frans: 'Les feuilles mortes' - naar de klassieker 'Autumn Leaves' - en 'Ne me quitte pas', maar dan meer in de versie van Nina Simone dan die van Jacques Brel. Soms klinkt het een beetje kitscherig, maar met Iggy zijn stem erover is dat meteen opgelost. Een moedige en onverwachte move, dat zeker.»

Lees het volledige interview met Geoffrey Burton vanaf dinsdag 17 maart in Humo 3576

Iggy Pop over 'Préliminaires'


Hong Kong Dong tijdens Humo's Rock Rally 2008 met 'On a Sunny Day'

Humo 3576 17/03/2009

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 17 maart 2009

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: