Dimitri Verhulst wint de Libris Literatuurprijs

, door (pi)

Deel
17562_dimitri-verhulst-JJ-186.jpg

De jury koos unaniem voor het boek van Verhulst en prees de 'weergaloze taal in deze zwartgallige geschiedenis van de mens van oertijd tot heden, gegoten in opzettelijk scrabeuze en agressieve formuleringen'.

Dimitri Verhulst verklaart 'ontzettend gelukkig' te zijn met de prijs, en dat mag ook wel: hij steekt immers 50.000 euro op zak. Hij was met zijn vorige romans 'De helaasheid der dingen' en 'Mevrouw Verona daalt de heuvel af' ook al genomineerd, maar het was van 1997 en Hugo Claus (met het boek 'De Geruchten') geleden dat een Vlaming de prijs won.

De overige genomineerden waren Anna Enquist met 'Contrapunt', Rob van Essen met 'Visser', Arnon Grunberg met 'Onze oom', Charlotte Mutsaers met 'Koetsier Herfst' en Gouden Uilwinnaar Robert Vuijsje met 'Alleen maar nette mensen'.

 

Achter de schermen van de radiospot

Herbekijk de video met Dimitri Verhulst!

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan