Rock Ahoy: I Can See for Miles [video]

, door (kv)

Deel
17748_ahoy-count-five.jpg

'Head Dress' - Amazing Baby (2009)

Ze zitten in de uitzending met het bezwerende 'The Narwhal', hier ziet en hoort u Amazing Baby met 'Head Dress'. Capejes, watervallen, kampvuren, donkere bossen: die van Amazing Baby zijn overduidelijk goede vriendjes van MGMT. Ze gingen ook naar Wesleyan University in Middletown, Connecticut, resideren tegenwoordig eveneens in hipster-mekka Brooklyn en hebben duidelijk aan hetzelfde geestesverruimende gerief gezeten. Debuutplaat 'Rewild' nu uit.

'Katia kaapt de ether!'

Rock Ahoy: I Can See for Miles

'I'm The Urban Spaceman' - Bonzo Dog Doo-Dah Band (1966)

Britse psychedelische ongein van een bende verklede foorapen (let vooral op het playbackspel van de gelauwerkranste blokfluitist), geproducet door ene Apollo C. Vermouth, het psychedelische alter ego van Paul McCartney.

Rock Ahoy: I Can See for Miles

'Psychotic Reaction' - Count Five (1966)

Nog capejes! De Amerikaanse tieners van Count Five, een garagerockgroep uit San José, hadden als gimmick dat ze Dracula-capejes droegen. Count Five was één van de talloze Amerikaanse groepen die het geluid van de Britse invasie imiteerden, en putten vooral inspiratie uit de sound van The Spencer Davis Group en The Yardbirds. Dit was hun enige hit, maar wat voor één: een psychedelica- én proto-punknummer in één!

Rock Ahoy
StuBru, zondag 7 juni, 12 u.

U vindt de volledige playlist van aflevering 7 van Rock Ahoy in Humo 3587 van 2 juni. De nummers kunt u downloaden vanaf zondag via Wat schaft de pod?

Humo 3587 02/06/2009

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 2 juni 2009

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan