De Halt! van Humo

, door (humo-redactie)

Deel
19109_Staking-def.jpg
© Jeroom

Op 2 juni van dit jaar kondigde Aimé Van Hecke, CEO van Sanoma Magazines Belgium, het Plan Anders aan. Met dat plan wil Sanoma 12,5 miljoen euro besparen. 76 personeelsleden zouden ontslagen worden.

Humo is de zwaarst getroffen titel: er moeten vijf mensen vertrekken. Bij de radio- en tv-pool (die de televisiegids in het midden van dit blad maakt) en bij de documentatie, twee onmisbare ondersteunende diensten, sneuvelen nog eens respectievelijk 14 en 9 arbeidsplaatsen. Dat is niet alleen erg slecht nieuws voor hen: het zou onvermijdelijk ook zware gevolgen hebben voor de kwaliteit van dit blad.

De Humo-redactie en de personeelsvertegenwoordiging van Sanoma verwerpen het Plan Anders en verzetten zich tegen de geplande ontslagen. Sanoma Magazines Belgium is immers géén bedrijf in crisis: vorig jaar werd er nog een aanzienlijke winst gemaakt (15 miljoen euro), en zelfs in dit crisisjaar zal er nog een miljoenenwinst zijn.

Maandenlange gesprekken in de ondernemingsraad leverden niets op. Twee weken geleden kondigde de directie officieel aan dat ze haar plannen ongewijzigd wil uitvoeren. De gevolgen kent u: het personeel stemde massaal in met een gefaseerde staking - één dag de eerste week, twee dagen vorige week. Als de directie niet op haar standpunt terugkomt, wordt er deze week een hele week gestaakt. Dan zou ook de productie van Humo in het gedrang komen. Wij hopen dat het zo ver niet hoeft te komen, maar we excuseren ons nu al voor de hinder die u, lezer, daarvan zou ondervinden.

De Humo-redactie

Humo 3612 24/11/2009

Dit artikel verscheen in:

HUMO van dinsdag 24 november 2009

Lees alle reportages

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: