Jan Hoet is overleden

, door (svo) en (ja)

82
jan hoet
© Charlie De Keersmaecker

Jan Hoet sukkelde al enkele jaren met zijn gezondheid. Hij overwon nierkanker en in 2012 belandde hij nog op de dienst intensieve zorgen, nadat hij op de luchthaven van Hamburg in elkaar was gezakt. Humo-journalist Jan Antonissen sprak toen met zijn vrouw en zoon.

Jan Hoet Jr. «Hij doet ons vaak schrikken. Zo vaak dat het op den duur bijna gaat wennen: de dreiging dat er slecht nieuws kan komen, is permanent aanwezig. Elke keer als hem iets overkomt, neem je al een beetje afscheid van hem. Vreemd om zoiets te zeggen, ik weet het, maar we zullen er op voorbereid zijn als hij er niet meer is.»

Jan Hoet Jr. «Hij praat niet graag over zijn gezondheid: het besef dat het misschien afgelopen zou kunnen zijn, stemt hem niet vrolijk. Maar dat is ook logisch: niemand wil graag dood, toch? Tenminste, niet de mensen met wie ik me graag ophoud.»

Jan Hoet Jr. «Hij is nog niet gewéldig oud, maar hij heeft wel hard geleefd. Het is hetzelfde als met een auto: als je voortdurend met 250 kilometer per uur rijdt, is die ook sneller stuk.»

Lees 'Hoet af: het afscheidsinterview': 'Zonder de kunst was ik een gangster geworden. Maar een goeie, hè!'

Lees 'De 7 hoofdzonden volgens Jan Hoet': 'Iedere keer als ik in een museum kom, heb ik de neiging kunstwerken te píkken'

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: